Back to top

Eten is feest!

Award

Voeding speelt een heel belangrijke rol in het leven van de bewoners van een woon-en of zorgcentrum. Wij geloven erin dat elke oudere, die in een zorginstelling verblijft, recht heeft op een smaakvolle maaltijd. Daarom gaan wij dit jaar voor het eerst de ‘Eten is feest!’ award uitreiken. En dit aan een zorginstelling en zijn chef in België, die zich op een speciale manier inzetten om van eten een feest te maken.
Gaat de chef uit jouw zorginstelling ook de extra mile om het welzijn van jullie bewoners te verbeteren? Dan ken jij misschien de eerste winnaar van de ‘Eten is feest!’ award!

Nomineren

Hoe ga je te werk?

Ben je tewerkgesteld in een zorginstelling? Dan kan je jouw chef nomineren. Geef hieronder de gegevens in van de chef die je wil nomineren, dien daarna jullie idee in, en dan maakt jouw instelling kans op een mooie geldprijs. 

Nomineer je chef, dien je idee in en...

Maak kans op €10.000,-*

en een culinaire opleiding aan de School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care in Rome.

contactgegevens
gegevens chef

Al genomineerd? Dien dan hier je idee in.

* dit is de geldprijs die gaat naar de zorginstelling die de ‘Eten is Feest!’ Award wint, deze geldprijs kan niet geclaimd worden ten persoonlijke titel. 

Wat kan je winnen?

De ‘Eten is feest!’Award, een initiatief van JAVA Foodservice in samenwerking met Unilever Food Solutions. Hun gezamenlijk doel is om van elke maaltijd een feestelijk moment te maken en tegelijk de chefs die zich elke dag hiervoor inzetten te belonen. 

De zorginstelling die samen met z’n chef het beste culinaire idee indient om van eten een feest te maken, ontvangt maar liefst €10.000 prijzengeld om zijn idee te realiseren. Bovendien krijgt de top 3 ook nog eens een zomercursus aan de School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care (in Rome) aangeboden.

Het panel en het publiek kiest

Fase 1:

Een onafhankelijke jury bekijkt alle ideeën en maakt hieruit een selectie van maximaal 10 projecten. 

Fase 2:

Deze 10 projecten gaan door naar de volgende ronde en worden gecontacteerd door de onafhankelijke jury om hun project mondeling toe te lichten. 

Fase 3:

De jury evalueert hierna al deze projecten en selecteert hiervan de beste drie voorstellen. De kandidaten, die in de top 3 geselecteerd zijn, worden hiervan op de hoogte gesteld. Met hen wordt hun project verder vormgegeven, opdat we deze dan kunnen voorstellen aan het brede publiek. 

Fase 4:

Tijdens de JAVA Foodservice beurs (11 & 12 september 2019) wordt de TOP 3 aan het publiek bekend gemaakt op de Unilever Food Solutions stand. Alle bezoekers van de beurs kunnen hun stem uitbrengen op deze 3 voorstellen en bepalen mee wie de winnaar wordt van de prijzenpot van € 10.000. 

Eten is feest!

De partners

JAVA Foodservice en Unilever Food Solutions hebben de ambitie om van élke maaltijd een feest te maken. Een extraatje voorzien voor je rusthuisbewoners, en/of voor mensen bij wie u de maaltijden aan huis belevert, is niet altijd gemakkelijk.  Daar dragen deze twee bedrijven graag hun steentje toe bij. Om het welzijn bij ouderen te stimuleren, lanceren ze voor de eerste keer de ‘Eten is feest!’ Awards.