Back to top

Visie

We willen de levenskwaliteit en het welzijn van ouderen die in een zorgcentrum verblijven verhogen. Daarvoor helpen we hun keukenchefs om een van de grootste genoegens in het leven aan te bieden: genieten van eten en drinken, liefst naar eigen keuze, in een aangename, sociale omgeving.

Eten is feest!

Het belang van eten voor uw bewoners

Voor het grote merendeel van uw bewoners is het eetmoment het hoogtepunt van de dag. Een moment om sociale banden te smeden, voluit van de dag te genieten en de zintuigen te prikkelen. Een moment om naar uit te kijken. 
Maar jammer genoeg is het eetaanbod niet altijd zo ruim of lekker als de ouderen verdienen. Met het ouder worden gaat hun smaakbeleving achteruit, en dus moeten hun gerechten boordevol opvallende smaken en zintuiglijke stimuli zitten. 

Dat smaakt naar meer

In dat kader ontstond het concept ‘Eten is feest!’. Een initiatief waarbij betere maaltijden en meer uitgebreide smaakbeleving in de zorgsector centraal staan. Wij willen chefs helpen om nog betere maaltijden te serveren door ze de juiste kennis en inspiratie te geven. Een uitdaging, maar wel eentje die we graag aangaan. 

Eten is feest

Na onze jarenlange culinaire ondersteuning van zorginstellingen, willen we met ‘Eten is feest!’ een stapje verder gaan. Het draait namelijk niet langer alleen rond het eten zelf, maar ook rond de algemene sfeer en de gastvrijheid die het personeel uitstraalt.

Een initiatief van JAVA & Unilever Food Solutions

Missie Unilever Food Solutions: Wij hebben als Unilever Food Solutions de ambitie om de levenskwaliteit van 1 miljard mensen wereldwijd te verbeteren, elke dag opnieuw. Zeker voor ouderen is eten & drinken immers één van de belangrijkste dingen in het leven. Wij dragen daarom de visie van ‘Eten is feest!’ hoog in het vaandel. Een persoonlijke, kwaliteitsvolle en vooral lekkere maaltijd geserveerd in een aangename en sociale omgeving zou een recht moeten zijn voor elke oudere.