Back to top

ETEN IS FEEST!

HAPKLAAR EN BEETGAAR

Wanneer ouderen te kampen krijgen met kauw- en slikproblemen, verliezen ze één van de meest simpele pleziertjes die het leven te bieden heeft: eten met smaak. En dat kan hun levenskwaliteit serieus doen dalen. Daarom is het voor chefs belangrijk om vertrouwd te geraken met fingerfood, softmeals en aangepaste texturen. 

Knorr heeft een assortiment producten die speciaal bedacht zijn om je bewoners hun eetlust terug te geven. Dat doen ze met een egale, aangename textuur en uitgesproken smaken. Bovendien kun je de soufflés, gratins en zoveel meer met zelfgekozen ingrediënten verrijken. De tijd dat ouderen alleen maar gemixt of gepureerd voedsel konden eten is echt voorbij!

AAN DE SLAG MET FINGERFOOD

RECEPTEN

Je kent ondertussen het belang van fingerfood.
Het helpt je bewoners eten en ondersteunt ook zij die last hebben van slikproblemen. Maar hoe ga je precies aan de slag met softmeals?
Hoe verwerk je aangepaste texturen in een bestaand menu? Onze chefs maken je graag wegwijs in deze wereld – of vergroten je bestaande kennis. 

Ontdek hoe culinair adviseur Steven Frans aan de slag gaat met Fingerfood recepten. De gerechten worden vast en zeker gesmaakt door jullie bewoners. 

Op het menu:

  • Tonijnsla met perzik, wortel en sla
  • Tomaat-Mozzarella
  • Stoofvlees
  • Dessert met aardbeien, peer, frambozen en sinaasappel

Fingerfood

De partners

Bidfood en Unilever Food Solutions slaan de handen in elkaar om ervoor te zorgen dat iedere oudere weer eet met smaak! Samen zorgen deze bedrijven ervoor dat je met fingerfood weer plezier op tafel kunt zetten – zonder de nutritionele waarde of gezondheid uit het oog te verliezen. Eten is Feest!