Back to top

Eten is feest!

Dien je idee in

Dankzij je nominatie maakt jouw instelling kans op de prijzenpot van € 10.000 en jij als chef maakt kans op een culinaire opleiding aan de gerenommeerde School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care in Rome (www.centerforgastrology.com). In deze fase vragen we je om een origineel idee in te dienen hoe jullie als instelling het welzijn van jullie bewoners op culinair vlak willen verbeteren. 

We staan open voor verschillende invalshoeken, culinair, sociaal of op het gebied van beleving. Zolang er maar een link is met de maaltijd. Heb je bijvoorbeeld er altijd van gedroomd om een pop-up soepbar te bouwen in het jouw refter? Of denk je aan een leuk concept om de beleving van je bewoners te stimuleren tijdens de maaltijd?  

Vertel het ons hieronder en wie weet ontvangen jullie binnenkort een telefoontje van onze jury! 

Deel je idee en...

Maak kans op €10.000,-*

en een culinaire opleiding aan de School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care in Rome.

Contactgegevens
Adres
Idee

* dit is de geldprijs die gaat naar de zorginstelling die de ‘Eten is Feest!’ Award wint, deze geldprijs kan niet geclaimd worden ten persoonlijke titel.

Wat kan je winnen?

De ‘Eten is feest!’Award, een initiatief van JAVA Foodservice in samenwerking met Unilever Food Solutions. Hun gezamenlijk doel is om van elke maaltijd een feestelijk moment te maken en tegelijk de chefs die zich elke dag hiervoor inzetten te belonen. 

De zorginstelling die samen met z’n chef het beste culinaire idee indient om van eten een feest te maken, ontvangt maar liefst €10.000 prijzengeld om zijn idee te realiseren. Bovendien krijgt de top 3 ook nog eens een zomercursus aan de School of Gastrologic Sciences and Primary Food Care (in Rome) aangeboden.

Het panel en het publiek kiest

Fase 1:

Een onafhankelijke jury bekijkt alle ideeën en maakt hieruit een selectie van maximaal 10 projecten. 

Fase 2:

Deze 10 projecten gaan door naar de volgende ronde en worden gecontacteerd door de onafhankelijke jury om hun project mondeling toe te lichten. 

Fase 3:

De jury evalueert hierna al deze projecten en selecteert hiervan de beste drie voorstellen. De kandidaten, die in de top 3 geselecteerd zijn, worden hiervan op de hoogte gesteld. Met hen wordt hun project verder vormgegeven, opdat we deze dan kunnen voorstellen aan het brede publiek. 

Fase 4:

Tijdens de JAVA Foodservice beurs (11 & 12 september 2019) wordt de TOP 3 aan het publiek bekend gemaakt op de Unilever Food Solutions stand. Alle bezoekers van de beurs kunnen hun stem uitbrengen op deze 3 voorstellen en bepalen mee wie de winnaar wordt van de prijzenpot van € 10.000. 

Eten is feest!

De partners

JAVA Foodservice en Unilever Food Solutions hebben de ambitie om van élke maaltijd een feest te maken. Een extraatje voorzien voor je rusthuisbewoners, en/of voor mensen bij wie u de maaltijden aan huis belevert, is niet altijd gemakkelijk.  Daar dragen deze twee bedrijven graag hun steentje toe bij. Om het welzijn bij ouderen te stimuleren, lanceren ze voor de eerste keer de ‘Eten is feest!’ Awards.